Значението на отдалечено наблюдение

Едно от най-важните предимства на модерните IP системи за видеонаблюдение е гъвкавостта която предлагат. Отдалечения достъп е една от тях.

Отдалечения видео достъп дава възможност за наблюдение на вашите охранителни камери, било то в офиса или в дома, когато сте далеч от тях.

С помоща на компютър или смартфон от всяка точак на света през интернет, бихте могли да влезете в системата и проверите това, което ви безпокои или интересува.

Всички съвременни решения за видеонаблюдение предлагат услугата за отдалечен видео достъп, било през e-cloud облачна структура или директно P2P (Peer To Peer), чрез вградено web приложение в DVR и NVR устройствата.

С помоща на предпочитания си браузер е възможно да се свържете дистанционно съм системата и да наблюдавате вашите камери.

При някой системи имате възможност да инсталирате мобилна версия за отдалечено наблюдение чрез мобилни приложения, както за iPhone така и за Android. Конкретните функционалности на тези приложения варират, но в общия случай имате възможност за достъп до картина на живо (life stream), преглед на запис и преглед на архив от събития. Това дава на мениджърите и служителите по сигурността гъвкавост по всяко време.

Ако и вие търсите сигурност и спокойствие в личния или служебния живот, то можете да ги постигнете като се спрете на решенията за сигнално-охранителни системи и системи за видеонаблюдение, които предлагаме в ГРИКОМ Инженеринг!