Охранителните системи – съображенията за сигурност и въпросите, които следва да си зададете

Охранителните системи са се развивали през годините. С толкова много нови технологии за избор е полезно да се върнем малко назад и да си зададем няколко прости въпроса за това, което искаме от системата за наблюдение.

Има охранителни камери и системи, направени специално за работа на закрито и на открито или и двете.

На следващо място си задайте въпроса как ще се използва вашата система за наблюдение. Ще бъде ли използвана през нощта? Помислете за камерата с нощно виждане. Искате ли дистанционно наблюдение за достъп до вашата система, докато сте навън?

С всички интелигентни домакински продукти вече на разположение, може да изберете една система, която да се свърже с вашия смартфон.

Имате ли нужда да записвате звук и видео? Потърсете система с вграден микрофон. Колко области ще трябва да следите?

Системите с камери могат да имат достъп с всяка точка от 1 до 16 камери и да позволят да добавите камери за в бъдеще.

И накрая, помислете за някои от най-често пренебрегваните много мощни функции на системи за сигурност у дома. Сензорите за движение, означават, че само трябва да запишете, когато нещо се случва. Карти с памет и слотове помагат да се гарантира повече място за съхранение. Оптичното увеличение може да означава разликата между липса или заснемане на ценна информация. Дистанционните управления опростява тези корекции. И може би са най-важното от всичко. Така безжичните мрежови системи правят настройката много по-лесна с оглед надеждна връзка и по-лесно настройване. За професионално интегриране на видеонаблюдение се препоръчва да потърсите професионален екип.