Охранителна камера срещу камера за наблюдение

Много хора в избора на системи за видеонаблюдение, системи за контрол на достъп и интегрирани системи за сигурност се колебаят, какво точно да изберат. В резултат на това и за да се получи по-обективна представа е важно да използвате информация за малката разлика между охранителни камери и камери за наблюдение. Разликата е, дали камерата е пасивна или активна.

Камерите за видеонаблюдение са пасивни. Те наблюдават записи на това, което да се случва в тяхното полезрение.

Охранителните камери са активни. Те предупреждават хората за неочаквани събития в тяхната сфера. Това разграничение може да бъде много слабо или много силно изразено, в зависимост от обстоятелствата на дадена ситуация. Например, ако една камера за наблюдение изпраща постоянна емисия на монитор, който постоянно се гледа от охранител, чието основно задължение е да функционира като охранителна камера ще бъде известяван за нещо неочаквано в рамките на неговото полезрение.

Как работят охранителните камери – камерите работа като възпиращ фактор, когато крадци застрашават с взлом къщата. Можете също да се използват скрити камери, когато крадец се опита да блокира устройствата.

За повече помощ и оценка, за определяне на най-добрата комбинация от камери за вашите нужди, се консултирайте с експерт по сигурност у дома.

С ГРИКОМ Инженеринг може да получите мониторинг за всяка интегрирана система за управление, качеството изградено по най-високи международни стандарти и професионално обслужване.

Comments are closed.